Microneedling Treatment                          (nog niet te boeken medio zomer 2023)

 

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen kleine micro beschadigingen in de huid gemaakt worden. Deze beschadigingen worden door onze huid gedicht met collageen.

Collageen is een eiwit wat van nature in onze huid voorkomt, het zorgt ervoor dat onze huid mooi stevig en glad is. Maar als we ouder worden, wordt de aanmaak van collageen in ons lichaam steeds minder. Onze huid wordt slapper en we krijgen rimpeltjes. Met een microneedling behandeling gaan we de huid aanzetten tot het aanmaken van collageen, hierdoor wordt de huid weer steviger en worden rimpeltjes opgevuld.

Dit collageen blijft voor ongeveer 2 jaar in onze huid aanwezig en zal na deze 2 jaar door het natuurlijk proces weer worden afgebroken. Daarom is het belangrijk om deze behandeling na een kuur zeker 3 a 4 x per jaar te herhalen om de aanmaak van collageen op peil te houden.

 

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met serums die diep in de huid komen. Dit zijn serums die vitamine A, C, E en pro-vitamine B5 bevatten. Deze vitamines zullen de huid ondersteunen in het proces van de aanmaak van collageen.

 

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid de kleine beschadigingen aan de huid gaan dichten met collageen, de huid is weer “dicht” na 24 uur. De eerste 24 uur moet de huid dus ook met rust gelaten worden. In de weken na de behandeling zal de huid hard aan het werk gaan om nieuw collageen aan te maken op de plekken waar dit nodig is. Dit proces duurt ongeveer 28 dagen, daarom kan behandeling 2 pas na 28 dagen.

 

Wanneer kies je voor microneedling

Microneedling is een prachtige behandeling en wordt gebruikt bij:

huid veroudering / rimpeltjes

littekens

grove poriën

pigmentatie

Bij littekens is de behandeling wel iets anders, dan kan er elke 2 weken behandeld worden op het litteken.

 Wanneer kan een microneedling behandeling niet toegepast worden??

 Geïrriteerde huid

Bij een huid infectie of schimmelinfectie

Actieve acne

Actieve rosacea

Op eczeem plekken

Psoriasis (in overleg)

Actinische keratosen

Kanker

Open wonden of zweren

Bloestollingsproblemen

Diabetes

Immuunsysteem remmende medicijnen (overleg met de huisarts)

HIV virus

 

Belangrijk om te weten

Na een behandeling zijn er een aantal punten belangrijk om te weten, deze punten moeten goed opgevolgd worden voor een optimaal resultaat. Probeer zo min mogelijk aan de huid te zitten, dit i.v.m bacteriën die aan de handen kunnen zitten. Voor 24 uur mag er geen gebruik worden gemaakt van huidverzorgende producten of make-up. Na 24 uur mag u alles weer gebruiken zoals u gewend bent. De huid mag in deze 24 uur alleen gereinigd worden met water.

Vermijd deze 24 uur ook: Sporten, Sauna, Zwemmen

Een bad nemen (douche mag weer na 6 uur)

Zonnebank (in een kuur de gehele tijd van de kuur)

Drink minimaal 2 liter water in de 24 uur na de behandeling.

 

Geadviseerde producten

Het gebruik van de juiste producten voor thuis zal de behandeling ondersteunen, de resultaten zullen nog beter zijn als u thuis met de juiste producten de aanmaak van collageen kunt blijven ondersteunen. Bijv. het collagen serum is hier perfect voor, dit serum ondersteunt de huid in de aanmaak van collageen. Overige producten gaan in overleg met de schoonheidsspecialist om deze producten zo goed mogelijk op de huid aan te passen.

 

Kuur of enkele behandeling

Natuurlijk is het mogelijk om een eenmaalige behandeling microneedling te ondergaan. Dit wordt vaak preventief gedaan. Maar is de huid al verslapt dan zijn er meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Vaak volstaan 6 behandelingen, die plaatsvinden om de 28 dagen, een kuur van 6 behandelingen bedraagt dan ook een half jaar. Hierna kunt u de huid helpen ondersteunen door elk kwartaal een behandeling te ondergaan.

 

Microneedling behandeling                duur. 60 min.           € 90,00

- reinigen van de huid

- microneedling fase met de daarvoor speciaal bedoelde serums, retinol en/of hyaluron.

- Bio Active Vitamine C ook wel bekend onder Ascorbic Acid (Ascorbinezuur). Dit is de meest pure en natuurlijke vorm van Vitamine C. Deze vorm van Vitamine C is direct klaar om door de huid te worden opgenomen, dit in tegenstelling tot andere vormen van Vitamine C.

Vitamine C is essentieel voor de aanmaak van gezond, nieuw collageen. Het stimuleert en ondersteunt de fibroblasten (cellen die collageen produceren) in de huid. Het geeft verlichting bij puistjes en rosacea. Daarnaast heeft het een sterk verhelderend effect op hyperpigmentatie en frist het een doffe, vale huid aanzienlijk op.

- herstellend en kalmerend masker.

- Als afsluiting een serum en crème.

 

Kuur behandeling van 6 behandelingen.                   €450,00

Voor en na foto's !!